Movement In Exile - Samtida dans och performance från hela världen
FÖRESTÄLLNINGAR

Se hela programmet!

FREDAG 27 OKTOBER

FlamencoFredag
Foto: Nassia-KapaPygméteatern, Vegagatan 17
Kl. 18.00 öppnas dörrarna, på scen 19.00

FlamencoFredag är Stockholms "tablao", en flamencoscen vanlig såväl i Spanien som runt om i världen där flamenco slagit igenom. I tablaon möts sången, gitarren och dansen på lika villkor, i det improvisatoriska, interaktiva och i det levande som får håren att resa sig. Det mänskliga mötet mellan flamencoutövarna och publiken ligger i fokus!

Här strävar vi efter att visa både traditionell improvisatorisk flamenco som talar klarspråk med sitt direkta starka uttryck och det mer nyskapande, konceptuella och artistspecifika. Denna oktobermånad lyfter vi fram olika konstnärliga samarbeten som knyter an flamenco och indisk musik tradition i foajén och arrangerar en kurs av vår gästartist Yiota Peklari inom ramen för Ta Jham Takata - indisk dans och flamenco i ett rytmiskt samtal.

Medv. Yiota Peklari (dans), Pia del Norte (dans), Erik Steen (gitarr), Per Lenner (gitarr), Gustavo Rey (sång), Fredrik Gille (slagverk)

Biljetter köps via Kulturbiljetter.se

Köp biljetter hos Kulturbiljetter

LÖRDAG 28 OKTOBER

Vi är grannar nu
Christer Folkesson/sinduda.seBarn/Familj Teater Tre, Rosenlundsgatan 12
Kl 13.00
Rek. från ca 5 år
Pris: 100 kr

Fladdrande solfjädrar, magiska lådor och en symaskin som väsnas…

Morgonen gryr och tre nya grannar har flyttat in i kvarteret. Om frivilliga och ofrivilliga möten i trånga hissar, vindlande vindstrappor och ute på gården. Det kan vara både lätt och svårt att lära känna varandra och det finns oändligt många sätt att hoppa hage och att säga hej på. Med utgångspunkt i indisk klassisk dans, flamenco och västafrikansk dans möts Ulrika, Josefine och Karin i rytm, ljud och rörelse med tre stora föränderliga lådor. Föreställningen följs av en kort dansverkstad.

Av Odissi Dansproduktion
Koreografi & dans: Ulrika Larsen, Josefine Chiacchiero, Karin Ericson
Musik: Henric Karlsson
Kostym: Josefine Chiacchiero & ensemblen
Scenografi: Henric Karlsson
Dramaturgisk rådgivare: Bodil Persson

Biljetter köps via Kulturbiljetter.se

Köp biljetter hos Kulturbiljetter

Producerad av Odissi Dansproduktion med stöd av Statens Kulturråd, Stockholms läns landsting och Stockholms Stads Kulturförvaltning i samarbete med Jordbro Kultur och föreningshus och ZebraDans.

Att underkasta sig eller kasta av sig titeln…?
foto: Sara GranholmTeater Tre, Rosenlundsgatan 12
Kl 18.00
Längd: 45 min. Ingår i biljetten till Sujata Mohapatra gästspel

Ett koreograferat samtal och en dansad frågeställning

Kathakdansaren Veronica Tjerned har bjudit in Bharata Natyamdansaren och dansantropologen Ipshita Rajesh till ett koreograferat samtal där de med humor och distans konfronterar autenticitet, etnicitet och om att vara bärare av en dansform och om vem som har rätt att säga att det vi gör ligger inom eller utanför en viss ram. Veronica Tjerned studerar under sin masterutbildning hur hon kan använda sig av den nordindiska dansformen kathak i en svensk kontext. Hon vill använda sig av sin dans för att förhålla sig till ett samtida Sverige snarare än att återdansa indiska berättelser ur ett mytologiskt Indien.

Ide och koncept: Veronica Tjerned
Dans, skrivet och talat material: Veronica Tjerned och Ipshita Rajesh


Odissi Soloföreställning - Sujata Mohapatra
Teater Tre, Rosenlundsgatan 12
Kl 19.00
Längd: 55 min Pris: 200 kr (ord), 160 kr (studerande, pensionär)

Ta Jham takata är mycket stolta över att presentera detta gästspel med en av de allra främsta namnen inom det indiska klassiska dansfältet idag; den flerfaldigt prisbelönta Sujata Mohapatra. Formad och slipad i Odissi- östindisk klassisk dans sedan barnsben varav under18 år för den legendariske Guru Kelucharan Mohapatra har hon fångat publikens och kritikers hjärtan runtom i världen med sina föreställningar. Sujatas tekniska briljans, mimiska uttryck och närmast gudinnelika utstrålning på scen är i absolut världsklass. Sujata Mohapatra är baserad i Bhubaneswar, Orissa, turnerar över hela världen och detta är hennes första gästspel i Sverige. Ett tillfälle du inte får missa!

"Within minutes one knew that this was going to be a treat" The Hindu 2013

Biljetter köps via Kulturbiljetter.se

Köp biljetter hos Kulturbiljetter
SAMTAL med medverkande i Ta Jham Takata
Teater Tre, Rosenlundsgatan 12
Kl 20.00
Ingår i biljetten till Sujata Mohapatra gästspel

Indisk dans och flamenco i rytmisk dialog. Hur, var och varför?